HARLINGEN
Woensdag 19:00 - 20:00
Weerbaarheid | Respect | Zelfvertrouwen

Over Sport in Harlingen

Over Sport in Harlingen.

 

Sport in Harlingen geeft Tang Soo Do. Tang Soo Do is Koreaans Karate. Karate is bij iedereen wel bekend, en iedereen weet eigenlijk wel dat het uit Japan komt. Bij Karate ligt de nadruk op stoot- en trap technieken. Deze worden gebruikt voor het afweren van aanvallen. Tang Soo Do komt uit Zuid Korea, en is beïnvloed door de T’ang methoden uit China. Het woord “Tang” verwijst hier ook na.

Tang Soo Do is anders. Het lijkt wel veel op Karate, maar heeft ook zelfverdedigingtechnieken. Als je gevorderd bent leer je ook met oefenwapens te trainen, zoals een lange stok, zwarte banders leren ook met mes en zwaard te trainen. Tang Soo Do is één van de oudste krijgskunsten. Het is ongeveer 2000 jaar geleden ontstaan. Tot op heden worden de technieken en filosofie gegeven zoals dat vroeger ook gebeurde.

Bij Tang Soo Do leer je jezelf te verdediging, kinderen worden lichamelijk en geestelijk weerbaar en je conditie verbetert. Het is een prettige en onspannende manier om de waan van de dag van je af te schudden. Voor de jeugd is het een mooie manier om hun energie op een leerzame en sportieve manier kwijt te raken. De jeugd leert om voor zichzelf te werken, maar ook samen met anderen te werken. Er wordt gewerkt aan hun houding, dit is in het dagelijks leven ook heel belangrijk. Hoe sterkt sta jij in je schoenen? Geef jezelf op voor 4 gratis lessen.

De lessen worden gegeven door ervaren en deskundige instructeurs. Bij de lessen zijn meestal 4 instructeurs aanwezig bij de les. Hierdoor worden de kinderen optimaal begeleid. De lessen worden op een ontspannende manier gegeven, waarbij het kind centraal staat. Je kind leert hierdoor respect, krijgt zelfvertrouwen en leert zichzelf te verdediging als dat nodig is. Tang Soo Do is geen agressieve sport. Het ontwijken van een conflict staat voorop, maar dat betekent niet dat je jezelf kunt verdedigigen als dat nodig is.

 

Sport in Harlingen.

Wilt je lekker sport in Harlingen? Wilt je iets aan je conditie doen of wil je dat uw kinderen geestelijke en lichamelijk weerbaar worden?

Dan zit je bij Sport in Harlingen goed! Wij zijn twee enthousiaste Tang Soo Do beoefenaars, die deze kunst al ruim 25 doen. Na het behalen van onze instructeurcertificaat hebben wij onze sportclub Jip Kye Sohn in 2000 opgericht.

We zijn begonnen in Sneek en sinds 2005 zijn wij actief in Harlingen, en hebben al verschillende leerlingen lesgeven en hebben ook verschillende zwarte banders en meesters opgeleid. 

 Lees meer en wordt lid van onze sportschool.

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie of heeft u

andere vragen? Vul ons

contactformulier in en wij

zullen u z.s.m. antwoord geven.                                             

 

 

  

conctactformulier

 

Lid van

De Nederlandse Tang Soo Do Bond Nederland.
Deze Bond is opgericht door Master Bauke en Marja Dijkstra.

Logo jip kye sohn

 

 

Gesponsord door

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn
Hoofd instructeurs zijn Master Bauke en Marja Dijkstra. 

Logo jip kye sohn

Lestijden

De lestijden zijn op de Woensdagavond

van 19:00 tot 20:00 uur.

In de Dojo van de Waddenhal

GEEF HIER OP VOOR 2 GRATIS LESSEN.

4 gratis lessen

Over

Trainingslocatie:

Balkland, Westerzeedijk 15, 8862 PK Harlingen

Mailadres:

info@tangsoodojks.nl

Lestijden

  • Woensdagavond
  • Volwassenen en  
  • jeugd vanaf 12 jaar
    19.00  - 20.00