Weerbaarheid

“Door een gezond en sterk lichaam zijn we geestelijk en lichamelijk weerbaar”.

Als we gezond zijn, en conditie hebben zijn we veel sterker. We voelen ons zeker en durven voor onszelf op te komen. En mocht het zijn dat we zien dat een ander hulp nodig heeft, zijn wij er ook. Vaak zie je op straat iets gebeuren en durf je hier niets meer van te zeggen. We zijn bang voor het geweld wat er vaak gebeurt. Maar als we ons zeker voelen, of weerbaar zijn, durven we vaak hier wel iets van te zeggen, zonder geweld te gebruiken. Door daadkracht op te treden en er iets van te zeggen schrikt al heel vaak af.

Maar wat is nu eigenlijk weerbaarheid?

Weerbaarheid is om op een passende manier voor jezelf op te komen. Niet met geweld maar met woorden. Dit werkt ook heel vaak preventief. Door iets te zeggen schrikt iemand vaak al zonder dat er verder geweld aan te pas komt.

Hoe kun je weerbaarder worden?

Tang Soo Do is een verdedigingskunst die is ontstaan vanuit China en verder is ontwikkeld in Zuid Korea. Het is gebaseerd op de technieken welke de Shaolin Monniken al toepasten. Door te leren hoe je een stoot of een trap kun maken, of deze leert te blokken of afweren voel je jezelf al zekerder. Tang Soo Do werkt ook vanuit verschillende standen, wat goed is voor je houding. De technieken oefen je alleen, en je oefent deze ook met iemand anders. Doordat je weet wat je kunt en ook weet wat de ander kan, werk je voorzichtig met elkaar om elkaar niet zeer te doen. Je leert op deze manier respect te hebben voor de andere.

Wordt ook weerbaarder of laat je kind ook weerbaarder worden en neem 2 gratis proeflessen.

Ik wil mij en/of mijn kind(eren) opgeven voor 2 gratis lessen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha

Geplaatst in Sport in Harlingen en getagd met , .